ACCENTO FILMS

Opgericht door schrijver/regisseur Elbert van Strien en sales agent/producer Claudia Brandt. Accento Films focust zich op speelfilms, die zowel artistiek als commercieel interessant zijn, en toegankelijk zijn voor een internationaal publiek. Speciale nadruk ligt op intelligente genrefilms.


Accento Films heeft een aantal korte films en een speelfilm geproduceerd, en een Engelstalige speelfilm in financiering.

De korte film HET VERBORGEN GEZICHT (2004), een psychologische thriller van Elbert van Strien won de Hans Christian Andersen Award 2005 en de Silver Méliès 2005 en was op een groot aantal internationale festivals te zien. trailer >

WERELD VAN STILSTAND (2005), een Kafkaeske thriller/foto-film, van Elbert van Strien, werd genomineerd voor een Gouden Kalf Beste Korte Film in 2005 en geselecteerd voor het prestigieuze New Directors/New Films at MoMA, New York. Hij werd ook uitgebracht in 19 bioscopen. fragment >
Beide korte films zijn verkrijgbaar op DVD.
De speelfilm ZWART WATER werd in 2010 in de bioscoop uitgebracht. De hoofdrollen in deze psychologische thriller van Elbert van Strien worden gespeeld door Barry Atmsa, Hadewych Minis. trailer >

ZWART WATER won de Kodak ontwikkelingsprijs op het Netherlands Production Platform en de Grand Prix Beste Film en Beste Scenario op Fantasporto 2011. De rechten voor de Amerikaanse remake werden opgepikt door Charlize Theron en Lionsgate.

De psychologische thriller MARIONETTE is hun eerste Engelstalige speelfilm (release 2020), met in de hoofdrollen Thekla Reuten, Peter Mullan en Bill Paterson.

Verder heeft Accento Films een aantal speelfilms in financiering/ontwikkeling, zoals de futuristische thriller OUT OF MIND en de politieke paranoia thriller MINDHACK, thriller/film noir GOODBYE MR LEBEDEV, de absurdistische komedie DE PSYCHONAUT en de zwarte komedie/neo-noir KRIMP.